Onze cursisten aan het woord over de basisopleiding Therapiehondbegeleider.


Ik heb mijn passie gevonden, mede dankzij DogsWork!

Ik heb de opleiding als zeer waardevol ervaren. De weekenden georganiseerd door warme postieve trainers heb ik elke keer weer van genoten. Het afgelopen jaar heb ik zoveel geleerd en veel honden, mensen en zelfkennis op gedaan. Op dit moment ben ik vier waardevolle stages aan het afronden om daarna mijn eigen bedrijf op te starten. Ik heb mijn passie gevonden, mede dankzij DogsWork!

Miriam Niezen, 2019


Heel veel geleerd, gedaan en leuke lieve mensen ontmoet.

Na het lezen van de advertentie heb ik mij opgegeven om de opleiding te volgen. Ik ben er open en enthousiast ingestapt en zeker naarmate de opleiding volgde heeft het heel veel veranderingen gegeven zowel privé als in werk. Mijn passie het werken met honden en mensen is volop aangewakkerd en is gaan stromen en daarnaast ben ik verliefd geworden op het ras de PON. Heerlijke honden. Kortom… heel veel geleerd, gedaan en leuke lieve mensen ontmoet. 

Monique Elmendorp, 2019


Ik heb inzichten gekregen om als coach, maar vooral als mens, samen met mijn hond een meerwaarde te kunnen betekenen voor iemand anders

Een zeer mooie aanvulling op mijn ervaringen met dieren in het algemeen en mijn opgedane ervaringen in mijn leven tot nu toe. Naast mijn zeer maatschappelijke inbreng tijdens mijn werk en de eerder gevolgde coachopleiding, heb ik met de handreikingen, tips en trucs tijdens de opleiding meer inzichten gekregen om als coach, maar vooral als mens, samen met mijn hond een meerwaarde te kunnen betekenen voor iemand anders. Ondanks dat ik mijn gehele leven al met dieren samen ben, heeft de opleiding mij veel nieuwe handvatten gegeven. Al lerende heb ik ervaren dat mijn communicatie naar mijn dieren en ook naar de mensen om mij heen, heel veel beïnvloed worden door het "gevoel" van het moment dat ik (verbaal of non-verbaal) communiceer. Het communiceren gebeurd onbewust met hoe ik op dat moment ben, hoe mijn humeur is, hoe ik mij voel, wat ik doe en op welke wijze (in klank en uitdrukking) mij zelf laat zien en/of horen. Tijdens de opleiding heb ik hier meer inzicht in gekregen en is het nu om in praktijk te brengen. Iets waar ik met veel enthousiasme naar uit kijk!!!!

Dogswork, bedankt!!!!!

Cursist, 2019


Ik zou de opleiding zo weer opnieuw willen doen

De basisopleiding Therapiehondbegeleider is voor mij een mooie reis geweest op weg naar een nieuwe richting in mijn leven. De (gast)docenten hebben stuk voor stuk, vanuit hun eigen expertise, mij van waardevolle informatie voorzien en grote indruk achter gelaten. De kwetsbaarheid en openheid van "cliënten" was ontroerend en krachtig tegelijk. Ik zou de opleiding zo weer opnieuw willen doen, maar het is nu aan mij de grote stap te zetten werk te maken van dat wat ik heb geleerd! 

Carla, 2019


De opzet is heel speels opgezet, de docenten zijn geweldig

Het is altijd mijn droom geweest om met mensen en honden te werken. Ik heb voor mezelf eerst een plannetje gemaakt. Naast mijn baan heb ik eerst een opleiding tot professioneel coach gevolgd. Daarna een opleiding tot kynologisch instructeur en als extra cadeautje de opleiding tot therapiehondbegeleider. Ik dacht dat ik al veel kennis over mensen en honden had maar deze opleiding heeft mij veel gebracht. Ik heb veel over mezelf geleerd en voel mij nu veel sterker in het leven staan, daardoor kan ik anderen nog beter helpen. De opzet is heel speels opgezet, de docenten zijn geweldig.  Ik heb veel bijzondere mensen leren kennen en leuke contacten aan overgehouden. 

Vladimir, 2019


Elk weekend een ander interessant onderwerp, met veel afwisseling. Echt een aanrader

Een super opleiding, waarbij je met een hechte groep en betrokken begeleiders jezelf ontwikkelt. Je ontwikkelt je niet alleen tot Therapiehondbegeleider, maar je ontwikkelt je ook op persoonlijk vlak. Elk weekend een ander interessant onderwerp, met veel afwisseling. Echt een aanrader.

Anouk Doffer, 2019


Het is een zeer diverse opleiding en pakt vele aspecten van mens en hond mee

De basisopleiding Therapiehondbegeleider van Dogswork heeft mij nog enthousiaster gemaakt voor het werken met de hond en client.

Het is een zeer diverse opleiding en pakt vele aspecten van mens en hond mee. Je kunt hetgeen wat jou aanspreekt eruit halen en daar verder mee gaan.

Voor mij is het duidelijk geworden welke richting ik op wil.

Dank jullie wel.

Cursist 2019


Het energieke team van DogsWork is duidelijk ervaren, er zijn kundige gastsprekers en dat alles maakt de totale opleiding heel waardevol.

De opleiding tot Therapiehondbegeleider is veelzijdig en belicht het vak van meerdere kanten. Daarbij is er specifiek aandacht voor hoe je ervoor zorgt dat de inzet van een hond ook leuk blijft voor de hond. De ervaringsverhalen van mensen bij wie een therapiehond een betere kwaliteit van leven geeft, zorgen ervoor dat "de puzzels" van de opleiding op z'n plek vallen. Het energieke team van DogsWork is duidelijk ervaren, er zijn kundige gastsprekers en dat alles maakt de totale opleiding heel waardevol. Zowel op het gebied van het trainen van honden, als het begeleiden van mensen met een therapiehond, wordt er een hoop kennis aangereikt. Door het oefenen met de roedel van het DogsWork team, wordt de theorie op een fijne manier verbonden met de praktijk. Het is mij heel duidelijk geworden dat ik een therapiehond ga inzetten tijdens mijn werk als maatschappelijk werker.

Marsha van Weerdenburg, 2019


Samen met mijn medecursisten en de fijne mensen van DogsWork mijn rugzakje gevuld, op weg naar een prachtige toekomst..... samen met honden het verschil maken.

Wat een prachtig jaar heb ik achter de rug.

Verwondering, verwarring, leren, toepassen, ontroering, oja natuurlijk, doen, persoonlijke groei, samen, prachtige mensen, lachen..................

Samen met mijn medecursisten en de fijne mensen van DogsWork mijn rugzakje gevuld, op weg naar een prachtige toekomst..... samen met honden het verschil maken.

Woorden die bij mij opkomen als ik aan het afgelopen jaar denk.

Dank aan iedereen, ik heb ervan genoten en van geleerd.

Annemieke Bottemanne, 2019


Erg leerzame en prettige opleiding, gegeven door verschillende instructeurs met elk hun eigen specialiteiten.

Erg leerzame en prettige opleiding, gegeven door verschillende instructeurs met elk hun eigen specialiteiten.

Elke cursusdag beginnen met een gebakje en een super verzorgde lunch, wat wil je nog meer. Voor mensen die net als ik ver weg wonen wil ik je aanraden een b&b in de regio te boeken. Niet alleen veel relaxter, maar ook erg gezellig om samen met medecursisten uit eten te gaan en over (uiteraard) honden te praten!

Al met al veel geleerd, fijne mensen ontmoet en ik ben druk bezig met het opstarten van mijn eigen bedrijf.

Zo snel kan het dus gaan....

Mascha Timmer, 2019


Prima opleiding!

Vooral wanneer je wilt werken vanuit gevoel en intuïtie en je bereid bent en open staat voor zelfontwikkeling en bewustwording. Komt jezelf en daarbij ook zeker het werken met de hond en cliënt ten goede!

Jivan, 2019


Ik zou deze opleiding aanraden aan iedereen die wil leren hoe je het beste uit jezelf kunt halen om dit vak zo goed mogelijk uit te oefenen

Voor mij was de opleiding een eye opener wat betreft de mogelijkheden met het beroep therapiehondenbegeleider. Het heeft mij meer inzicht gegeven bij de begeleiding van mijn cursisten/cliënten. Soms vond ik het een beetje zweverig en wanneer je dat niet gewend bent is dat in het begin toch een drempel waar je overheen moet. Wanneer je daar eenmaal overheen bent dan brengt het je veel zelfinzicht. Dat had ik niet verwacht. De verdiepende lessen droegen daar zeker positief aan bij. De lunches werden top verzorgt en alle teamleden waren super enthousiast en goed voorbereid. Ook de gastsprekers hebben zeer veel indruk gemaakt. Ik zou deze opleiding aanraden aan iedereen die wil leren hoe je het beste uit jezelf kunt halen om dit vak zo goed mogelijk uit te oefenen.

Margriet, 2019


Geweldig ervaring, heel veel geleerd!!!

Geweldig ervaring, heel veel geleerd!!!

Fijne lieve docenten.

Heel veel mogelijkheden met deze opleiding!!

Aanrader als je van honden en mensen houd en mee wil samenwerken.

Ineke, 2019


De kracht van de opleiding is dat je met zoveel mensen met verschillende expertise en invalshoeken een intensieve periode van samenwerken, leren en delen beleeft

Ik ben relatief blanco begonnen aan de opleiding tot therapiehond begeleider. Ik wilde mijn rugzak graag vullen omdat ik bij een aantal sollicitaties op zoek naar de perfect passende "hondenbaan" er tegenaan liep dat ik hier en daar nog wel wat extra bagage kon gebruiken. Ik heb het UWV ervan overtuigd dat deze opleiding zou bijdragen aan de kans op het vinden van een mooie baan in de hondenbranche. Gelukkig zagen zij dat ook en mocht ik snel starten. De kracht van de opleiding vind ik dat je met zoveel mensen met verschillende expertise en invalshoeken een intensieve periode van samenwerken, leren en delen beleeft. Door de fijne sfeer in de groep, samen met de docenten en de gastsprekers, ontstond een veilige leeromgeving waar een ieder open stond voor elkaars behoeften en er veel respect voor elkaar was. De opleiding bevat ontzettend veel verschillende onderwerpen, de één wat interessanter dan de andere, maar daardoor is er voor ieder wat wils. 

Cursist, 2019


Een keer 1 de maand van Overijssel naar Friesland. Heerlijk vond ik het. Elk trainingsweekend vloog voorbij

Na een tijdje het internet afgesurfd te hebben en verschillende opleidingen met elkaar vergeleken te hebben ben ik uiteindelijk bij DogWwork uitgekomen. Een keer 1 de maand van Overijssel naar Friesland. Heerlijk vond ik het. Elk trainingsweekend vloog voorbij. Wat ontzettend mooi wat ik dit jaar allemaal heb geleerd en heb mogen ervaren. Met een mooi team van therapiehondbegeleiders werd elke keer deze trainingsdagen goed verzorgd. Puzzelstukjes vielen in de loop van de opleiding heel mooi in elkaar. Wat een dankbaar werk mag je leveren wanneer je een stukje mag begeleiden van het proces van “hond in opleiding”  tot  aan “de therapiehond bij de client”. De ervaringsverhalen van de clienten vond ik erg bijzonder. Wat dankbaar en bijzonder dat zo’n prachtig dier als een hond  de volwassenen, de  kinderen en hele gezinnen weer een groot stuk van hun fijne leven kan teruggeven.

Marieke, juli 2018


Het was voor mij boven verwachting, precies waar ik naar op zoek was.

Mijn ervaring met de opleiding Therapiehond begeleider is zeer zeker positief. Iedere les werd met heel veel enthousiasme gegeven. 

Ik heb veel geleerd en ook afgeleerd en inzicht gekregen in mijn eigen kwaliteiten. Het is heel afwisselend en verdiepend. Met veel respect en empathie worden je vragen en/of problemen besproken, prive of in de groep, net hoe jij dat wenst. Je wordt gestimuleerd na te denken over je eigen gedrag en het gedrag van de hond. En vooral voelen! Wat doet het met jou, hoe voelt het, wat zegt je gevoel hierover. Want de hond reageert op onze energie en handelt hiernaar, wat mij bewuster maakt van waar ikzelf mee bezig ben. 

Therapiehondbegeleider bij DogsWork heb ik ervaren als een hele interessante opleiding met veel verrassende verdiepende lessen. 

Het was voor mij boven verwachting, precies waar ik naar op zoek was.

Mieke, juli 2018


Wanneer je een passie hebt om dieren en mensen met elkaar te verbinden is dit de ideale opleiding

Ik ben begonnen aan deze opleiding met het idee "ik zie wel waar het terecht gaat komen". Het was voor mij in eerste instantie nog een beetje vaag wat je er nou precies mee kon. In de loop van de opleiding is dat me een stuk duidelijker geworden. Wanneer je een passie hebt om dieren en mensen met elkaar te verbinden is dit de ideale opleiding. Dat is wat ik graag wil bereiken in mijn toekomstige werk en ik geloof dat dat zeker gaat lukken. Juist omdat je er zoveel kanten mee op kan zit er voor iedereen wel wat wils tussen. De mooie ervaringsverhalen die ik heb gehoord neem ik allemaal mee. Theorie en praktijk wordt mooi met elkaar afgewisseld en het is fijn al je ervaringen te kunnen delen met de hechte groep medecursisten. Allemaal verschillende mensen met andere achtergronden die 1 ding gemeen hebben, de liefde voor mens en hond. Er is ruimte om je eigen talent verder te ontwikkelen, het is erg leuk om te zien hoe nu aan het einde van de opleiding iedereen het op zijn manier gaat invullen. 

Kim, juli 2018


Behalve te leren over het inzetten van een therapiehond, heb ik bovenal veel geleerd over mijzelf. En daar mag ik mijn verdere leven nog van genieten!

Voor een ieder kan de insteek om deze opleiding te gaan doen anders zijn. Voor mij was de combinatie mens en hond al jaren een grote verwondering. Ik had er al diverse boeken over gelezen, films van gezien en aan mee gewerkt. Deze cursus heb ik mijzelf kado gegeven.

Behalve te leren over het inzetten van een therapiehond, heb ik bovenal veel geleerd over mijzelf. Ben ik bevestigd in wie ik ben. En daar mag ik mijn verdere leven nog van genieten!

Bea, april 2018


Mijn eigen leven is er 360 graden anders door uit gaan zien.

Met veel plezier in 2017 gestart met de opleiding Therapiehondbegeleider. Eigenlijk niet goed wetende waar dit toe zou leiden en wat ik kon verwachten. Dat heb ik geweten (in positieve zin). Eigenlijk is mijn eigen leven er 360 graden anders door uit gaan zien.

Door de opleiding heb ik niet alleen kennis en ervaring opgedaan op het gebied van honden en hoe in te zetten op therapiegebied, maar vooral over het gedrag van mensen in relatie tot mensen.... en wat de enorm positieve invloed daarop is van de therapiehond. 

Ook de opleidingsdagen waarin de mensen met eigen therapiehond hun verhaal deden, vond ik zeer indrukwekkend. Nut en noodzaak werden duidelijk met zichtbaar blije honden en mensen/families. Dit gun je iedereen die een therapiehond nodig heeft om het leven aan te kunnen'.

Linda, april 2018


Ik vond het razendsnel voor bij gaan, maar wat hebben we super veel geleerd en plezier gehad.

Op Facebook zag ik iets over Dogswork voorbij scrollen, ik heb het even geliked want ik was wel bezig met iets om naast mijn werk als dierenartsassistente te doen. Maar wat? Ik vond bezoekvrijwilliger wel wat en daarvan waren verschillende cursus dagen te vinden op internet.

Een week later zag ik op fb dat je je op kon geven voor de opleiding Therapie begeleiden met honden!!!  Wauwwww dit sprak mij wel aan. Gebeld voor wat algemene info want tja wat kon je er nu precies mee. Super enthousiast was ik en heb met mijn werk kunnen regelen dat ik de vrijdagen vrij kon krijgen voor de komende modules die zouden komen. Deze bestonden uit 2 dagen en dan 1 x in de maand en acht maanden achter elkaar.

In sept 2017 was het zover. De eerste module, kennismaken met de andere cursisten, een verhaal waar we deze modules het over gingen hebben.

Ik vond het razendsnel voor bij gaan, maar wat hebben we super veel geleerd en plezier gehad. Want al zie je elkaar niet veel je hebt meteen een band met elkaar omdat je allemaal hetzelfde doel hebt.

Dat vond ik wel erg fijn en zo werden er al snel verhalen gedeeld uit het echte leven en velen waren ook al werkzaam in de zorg zodat je hun ervaringen ook mee kon nemen.

Ook de module waarin er een paar clienten met hun hond langskwamen die hun verhaal vertelden was zeer indrukwekkend, en ja er gaan traantjes vloeien. Maar hoe mooi is het om te zien dat alleen een hond, een maatje, hun hele leven kan veranderen met steun en hulp van een therapiebegeleider. Om dit te ervaren zeg ik, als het je al trekt omdat je al op deze site aan het kijken bent kan ik je alleen maar zeggen: Geef je op!!! en kijk waar het je brengt!  Dat was mijn insteek, IK GA HET GEWOON DOEN  en dan kijk ik wel wat het mij gaat brengen, en dat komt vast goed!!

Susanne, april 2018


Het volgen van de cursus Therapiehondbegeleider is een aanrader want het stopt niet zomaar als de cursusdagen voorbij zijn. Er liggen daarna nog vele mogelijkheden op je te wachten als therapiehondbegeleider. 

Ik ben de cursus tot Therapiehondbegeleider bij DogsWork gaan volgen met de vragen zoals: Wat zou ik hier mee kunnen? Wat zal ik hier kunnen leren? Ik was ook bang dat het weer een cursus zou zijn waar geen ruimte is voor discussie of uitwisseling van eigen gedachtes. 

Ik weet inmiddels de antwoorden op mijn vragen. Ik kan er heel veel mee. Gezinnen begeleiden bij het uitzoeken van en trainen van hun eigen therapie hond, training weerbaarheid verzorgen bij groepen of individuele cliënten, meedoen aan een project herkans honden en nog wel meer. Je moet alleen open staan en actief op zoek gaan naar kansen en mogelijkheden. Een heel prettige bijkomstigheid is dat je niet alleen op zoek hoeft te gaan, want dat doe je samen met collega therapiehondbegeleiders. 

Ik heb bij DogsWork dus ook heel veel kunnen leren. Ik had al verschillende honden met succes opgevoed maar toch kijk ik nu anders naar mijn honden. Ik heb geleerd nauwkeuriger naar het gedrag van mijn honden te kijken en nu zie ik meer dan voorheen. Ik heb geleerd wat mijn gedrag en houding met mijn honden kan doen en hoe zij dat aan mij spiegelen. Ik heb handvatten gekregen om hoe makkelijker een hond te trainen in nieuwe vaardigheden en dat geeft veel  meer plezier. Ik heb nog veel meer geleerd, maar het allerbelangrijkste vind ik is dat mijn vertrouwen in mijn honden gegroeid is en dat zie ik terug in hun gedrag. Zij hebben nu ook meer vertrouwen in mij. 

De trainers Maud en Susan geven de cursus op een ontspannen wijze waarbij er voldoende ruimte is voor discussie en het uitwisselen van eigen ervaringen en gedachtes. De cursus is niet alleen theorie maar wordt regelmatig afgewisseld met verschillende oefeningen en doe opdrachten. 

Kort samengevat: het volgen van de cursus Therapiehondbegeleider is een aanrader want het stopt niet zomaar als de cursusdagen voorbij zijn. Er liggen daarna nog vele mogelijkheden op je te wachten als therapiehondbegeleider. 

Joanne van der Meer, april 2014


Alle facetten komen aan bod in deze opleiding. Zowel theorie als praktijk. Het is één complete, positieve gevoelservaring en -beleving, welke je een andere kijk geeft op mens en hond en wat we voor elkaar kunnen betekenen. 

Hoe mooi en hoe bijzonder kan het gaan en kan het zijn.

Was het toeval dat ik naar het programma Eilanders keek en daar Maud zag in een interview met al haar prachtige honden?

Voor mij was het ineens duidelijk, want hier was ik al zo lang naar op zoek en ik heb me de volgende dag meteen aangemeld voor de opleiding Therapiehondbegeleider. 

Wat heb ik veel geleerd van het DogsWork team en alle honden en van de leuke groep mede-cursisten! Alle facetten komen aan bod in deze opleiding. Zowel theorie als praktijk. Het is één complete, positieve gevoelservaring en -beleving, welke je een andere kijk geeft op mens en hond en wat we voor elkaar kunnen betekenen. 

Vanaf het eerste moment wist ik dat deze opleiding met het hart wordt gegeven en dat merk je aan alles. Het heeft me alleen maar mooie dingen gebracht en in meerdere opzichten veel wijzer gemaakt. 

Kortom: een eye-opener en hart-opener!

Ik kan en zal nog veel leren en ben dankbaar voor alles wat ik tot nu toe heb mogen ervaren.

Nu hoop ik dat ik samen met mijn lieve hond in de nabije toekomst veel mensen kan en mag gaan helpen. Dat is de mooiste beloning die er is. 

Odette, februari 2014


Ik ben anders naar honden gaan kijken dan voorheen.

Al een poosje spookte het door mn hoofd heen om iets te gaan doen met honden maar wat?

Tijden 1 van mijn speurtochten op internet en kwam DogsWork tegen. De opleiding tot Therapiehondenbegeleider sprak mij direct aan. Hoe kon ik mooier mijn hobby, samen brengen met mijn dagelijks werk? Zo dus.

Ik had geen idee wat het me zou brengen. Ik had besloten te kijken wat er op mijn pad terecht zou komen.Ik heb me opgegeven en kon de volgende dag te starten met de opleiding.

Het DogsWork team vertellen vol passie over hun mooie en dankbare werk met hun therapiehonden binnen de instellingen en bij mensen/ gezinnen thuis.

We hebben veel praktijk geoefend met de Nizinny roedel van Maud.

Ik heb nieuwe inzichten mogen krijgen in (mijn eigen) honden en geleerd te kijken naar wat zij aangeven en dit ook serieus te nemen. Ik ben anders naar honden gaan kijken dan voorheen.

Zelf heb ik mogen ervaren hoeveel  een hond teweeg kan brengen bij mensen. De hond geeft rust / ontspanning en brengt (inter)actie. Mensen / kinderen knuffelen, aaien, praten tegen de hond..

Een betere vriend dat een hond is er niet. Hij oordeelt niet en verteld niets verder.

Debora van Heerde


DogsWork begeleide mij en de andere cursisten uitgebreid, eerlijk en met veel liefde, enthousiasme en passie voor hun werk, op een ontdekkingsreis naar het scala van mogelijkheden die je hebt om als therapiehondbegeleider aan de slag te kunnen.

Dieren hebben al van jongs af aan een belangrijke rol in mijn leven gespeeld en zij zijn altijd de rode draad in mijn leven geweest.

Ik wilde vanaf mijn 4e jaar al dierenarts worden; ik ben nu 53 jaar en al vele jaren werkzaam in het bedrijfsleven, dus heb ik toch ooit een belangrijke afslag gemist!

Ik ben vaak op zoek geweest naar “the missing link”.

De rode draad is duidelijk: ik deel mijn huis van jongs af aan met allerlei dieren, heb vroeger  een hondentrimsalon gehad,  heb cursussen over en met dieren gevolgd en ben al een tijdje in de weekenden vrijwilliger op de Dierenambulance. 

Afgelopen zomer, na een dagje rondstruinen bij Animal Event in Hilvarenbeek, met mijn dierenambulance collega Yolanda, kwam Dogswork plots in het vizier, en dat is een schot in de roos geworden, voor ons allebei. 

Met het volgen van alle modules van de opleiding Therapiehondbegeleider valt voor mij alles langzaam op zijn plek. De opleiding biedt per module steeds meer inzicht in alle facetten van  het werk van een therapiehondbegeleider. Er wordt uitgebreid ingegaan op zowel de theorie als de praktijk en door middel van het huiswerk ben je ook tussen de modules door zeer gericht en praktisch met de opleiding bezig.

Het Dogsworkteam verzorgen de modules en zij doen dit fantastisch. 

Zij begeleiden mij en de andere cursisten uitgebreid, eerlijk en met veel liefde, enthousiasme en passie voor hun werk, op een ontdekkingsreis naar het scala van mogelijkheden die je hebt om als therapiehondbegeleider aan de slag te kunnen.

Daarnaast ben ik nog eens een ongelofelijke bofkont doordat ik bij het starten van de opleiding (september 2012) door Dogswork ben gevraagd, en het vertrouwen van hen heb gekregen, om de zorg, training en opvoeding van Jip, een therapiehond in opleiding, op mij te willen nemen en “pleegmoeder” te worden zolang dat nodig is.

Natuurlijk heb ik deze kans met beide handen aangegrepen en het gevolg is dat ik nu al weer enkele maanden mijn huis deel met mijn eigen 3 katten  en met Jip, en dat is fantastisch om te doen!

Jip is een geweldig lieve, onstuimige zwarte labradoodle van ca 11 maanden oud. Alles wat ik leer tijdens de opleiding kan ik bij Jip in praktijk brengen, super is dat, en met goed gevolg tot nu toe! Als Jip volwassen is gaat hij weer terug naar zijn eigen gezin en dan zal ik zeker met veel plezier en trots terugkijken op een geweldige ervaring.

In het voorjaar van 2013 rond ik de modules af bij Dogswork, dan volgt er nog een periode van stages en verder oriënteren om mijn weg te vinden naar de voor mij perfecte invulling  van dit prachtige beroep.

Sylvia Swaab, december 2012


Dankzij de wijze hoe het DogsWork team hun kennis uitdragen een erg fijne manier van leren en doen. Theorie en praktijk lopen synchroon aan elkaar, zowel in de lessen van de modules als in het huiswerk. 

De wens om met dieren samen te werken stamt uit mijn vroege jeugd, toch bijna 25 jaar op kantoor beland. Naar aanleiding van mijn vrijwilligerswerk bij de Dierenambulance kwam de interesse voor het projekt Herkans Hond en besloot de opleiding TherapieHondBegeleider te gaan doen samen met mijn ambulancemaatje Sylvia.

Al bij de start van de Bezoekvrijwilliger cursus bleek dat het nooit te laat is om je droom te verwezenlijken. Het werken met dieren is zo ontzettend leerzaam voor lichaam en geest . Dankzij de wijze hoe het DogsWork team hun kennis uitdragen een erg fijne manier van leren en doen. Theorie en praktijk lopen synchroon aan elkaar, zowel in de lessen van de modules als in het huiswerk. 

Doordat ongepland maar zeker niet ongewenst een puber Labrador genaamd Apollo ons gezin heeft uitgebreid kan ik ondertussen “stage” lopen  bij mezelf. Na de test en keuring mag Apollo mijn bezoekhond opleiding zijn en samen zijn we al een heel leuk team. Beide leergierig en kunnen niet wachten om samen aan de slag te gaan. Met de wetenschap dat je nooit uitgeleerd bent staan we te trappelen om de laatste modules af te ronden en werkervaring op te gaan doen.…wordt vervolgd!

Yolanda Bes en Apollo, 2012


De kennis en ervaringen die ik heb opgedaan zijn geweldig en de mogelijkheden oneindig!

Op het moment dat bij ons thuis de vraag kwam, zullen we een hond nemen, kwamen er herinneringen, wensen en dromen bovendrijven die al lang niet meer de oppervlakte gezien hadden. Jaren geleden heb ik dierenarts willen worden, maar heb later gekozen voor de opleiding ergotherapie, gericht op kinderen. Inmiddels ben ik in dit werkveld enkele jaren werkzaam, toen bovenstaande vraag kwam bovendrijven. Een volmondig Ja van mijn kant, met als kanttekening dat moet er wel een doel zijn voor de hond. Een gezinshond zou niet mogelijk zijn, daar er overdag niemand thuis is. 

Tijdens een sollicitatieprocedure in Duitsland, kwam het woord Therapiehond voorbij en dit ben ik nooit vergeten. Als wij een hond krijgen, wordt hij therapiehond. Dat was al snel een duidelijke keuze. 

Na veel zoeken en internet afstruinen, kwam ik in contact met Dogswork. Maud vertelde zo enthousiast over de mogelijkheden van de opleiding Therapiehond Begeleider, dat dit mij meteen aanzette tot vervolgstappen. Na een middag mee te hebben gelopen met een therapiehondbegeleider tijdens de trainingssessies van verschillende honden bij gezinnen, was de keuze gemaakt.

Inmiddels hebben wij Sem in huis, een geweldige, 6 maanden oude golden retriever, vriend voor het leven, die ook al enthousiast meegaat naar de praktijk en huisbezoeken bij clientjes om te helpen bij het bevorderen van hun zelfstandigheid. Gelijklopend aan dit proces volg ik de opleiding Therapiehond Begeleider bij Dogswork. De kennis en ervaringen die ik inmiddels heb opgedaan zijn geweldig en de mogelijkheden oneindig! Het heeft een grote positieve verandering teweeggebracht, zowel bij mezelf, als in mijn thuis- en werksituatie. Ik kan niet wachten om verder aan de slag te gaan en te zien hoe deze ervaringen zich verder gaan verweven met mijn huidige leven!

Paulien Sloesen en Sem, 2012


Interesse?

Heb je interesse in het volgen van een van onze opleidingen? Neem dan contact met ons op: info@dogswork.nl of bel DogsWork: 06-45474769