Honden werken!

DogsWork helpt kinderen en volwassenen die leven met PTSS, autisme, meervoudige persoonlijkheidsstoornis, ADHD, eetstoornissen, down syndroom, angststoornissen, en andere speciale behoeften door middel van het plaatsen van een therapiehond c.q. assistentiehond. Deze honden verminderen stress en bieden hun mens vertrouwen.

Therapiehonden worden ook steeds vaker voor therapeutische doeleinden ingezet in praktijken, bij instellingen, in de zorg, bij de politie, bij bedrijven en op scholen. De honden assisteren daar (kinder)coaches, psychologen, fysiotherapeuten, leerkrachten, therapeuten, orthopedagogen, en zorgverleners. De therapiehonden verhogen de motivatie en bevorderen de vooruitgang op het sociale, emotionele en fysieke functioneren.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat Dierondersteunende Therapie een positieve bijdrage levert. In navolging van buitenlandse ontwikkelingen ontstaan er ook in de Nederlandse gezondheidszorg meer initiatieven om honden in te zetten voor therapeutische doeleinden.

 

Een eigen hond met begeleiding van professionals

DogsWork plaatst alleen therapiehonden die door ons intern zijn opgeleid. De hond wordt dan ’eigendom’ van de cliënt. Vervolgens begeleiden wij onze cliënten met hun therapiehond aan huis. Doordat DogsWork al jarenlang therapiehondbegeleiders opleidt, hebben wij door heel Nederland een groot en professioneel team. De wachttijd voor een opgeleide therapiehond is afhankelijk van de hulpvraag en de leeftijd van de hond.

 
Nizinny Therapiehond.jpg
 

Intelligent en stabiel hondenras

Onze (therapie)honden zijn van het ras Polski Owczarek Nizinny (rashonden). Deze honden zijn erg intelligent, stabiel en rustig in huis, ze hebben een grote will-to-please. Het is een gezond ras en ze zijn allergie-vriendelijk. Ook kunnen ze zelfstandig beslissingen nemen indien nodig.

 

Selectief gefokt in eigen kennel

DogsWork heeft een eigen kennel en werkt uitsluitend met honden uit eigen lijnen zodat we de gezondheid en het karakter van de (voor)ouders goed kennen. Niet iedere Nizinny is geschikt om in te zetten als therapiehond. Vandaar dat wij al jarenlang selectief fokken op karakter. De puppen worden optimaal gesocialiseerd en geselecteerd middels de puppentest. Deze puppen gaan vanaf het nest in opleiding tot therapiehond bij onze eigen therapiehondbegeleiders.

 
Wybrichjea_Q8A0533 copy.jpg
 

Voor iedere situatie een hond op maat

DogsWork levert altijd maatwerk: de training en begeleiding wordt afgestemd op een ieders specifieke behoeften. Na een uitgebreid intakegesprek bekijken we de mogelijkheden en wordt een hond zorgvuldig met de cliënt gematcht.

PTSS-hond.jpg

PTSS

Een betere kwaliteit van leven

Autisme-hond.jpg

Autisme

Een onvoorwaardelijk maatje

Assistentie-hond.jpg

Assistentie

Een assistentiehond als emotie-regulator