DogsWork werkt samen met de politie Rotterdam. Slachtoffers van zedenmisdrijven kunnen tijdens verhoren gezelschap krijgen van Twix en Kyara, therapiehonden opgeleid door DogsWork.

Deze Poolse Herdershonden kunnen tijdens het verhoor zorgen voor troost en de personen in kwestie op hun gemak stellen. De AAI-honden worden ook worden ingezet voor politiemensen die met een moeilijke of aangrijpende zaak bezig zijn geweest.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de aanwezigheid van een therapiehond kan helpen om te gaan met stressvolle situaties, zoals een verhoor. Om tot een wetenschappelijk onderbouwde vergelijking te komen, worden Kyara en Twix bij 20 zaken ingezet en bij 20 andere zaken niet. Avans Hogeschool begeleidt dit onderzoek.

 
aai-hond2.jpg
 

Een opleiding op maat

De projectleider en de drie rechercheurs zijn bij DogsWork in opleiding geweest. Hiervoor werd speciaal programma samengesteld. Samen met onze hondengedragsdeskundige, instructeurs en coach heeft DogsWork zodoende de projectleden goed voorbereid om de AAI-honden optimaal te begeleiden.

Het welzijn van deze honden wordt nauwlettend in de gaten gehouden door zowel de projectleden als het DogsWorkteam. DogsWork blijft de projectleden en de AAI-honden intensief begeleiden gedurende het hele project.

 

Hart van Nederland maakte een reportage over onze AAI-honden