Leer hoe je een therapiehond kunt inzetten

DogsWork geeft de basisopleiding Therapiehondbegeleider al sinds 2011 omdat destijds de vraag naar goed opgeleide therapiehondbegeleiders te groot werd. Sinds die tijd is de vraag naar therapiehonden en therapiehondbegeleiders echter explosief toegenomen.

Doordat DogsWork al jarenlang cliënten begeleid d.m.v therapiehonden kunnen wij onze expertise en ervaringen delen tijdens de opleidingen die wij verzorgen. Daarbij zijn al onze docenten gespecialiseerd op hun eigen vakgebied.

 

Steeds meer bekendheid

Therapiehonden krijgen de laatste tijd gelukkig steeds meer erkenning en dat is hard nodig. Denk bijvoorbeeld aan mensen met PTSS of aan kinderen met autisme die geholpen worden door middel van hun therapiehond. Maar therapiehonden worden ook steeds vaker ingezet bij onder andere (zorg)instellingen, de politie, scholen of in praktijken of bij bedrijven. Dat kan zijn bij taalachterstand, ontwikkelingsstoornissen, rouwverwerking, pestproblematiek, zelfinzicht etc.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat Dierondersteunende Therapie een positieve bijdrage levert. In navolging van buitenlandse ontwikkelingen ontstaan er ook in de Nederlandse gezondheidszorg meer initiatieven om honden in te zetten voor therapeutische doeleinden.

Honden voelen perfect aan wanneer iemand verdrietig, onzeker of druk is. Ze voelen wat iemand nodig heeft. Honden reageren altijd direct en duidelijk.

Naast onze basisopleiding Therapiehondbegeleider bieden wij verschillende Verdiepingsdagen zodat je de mogelijkheid krijgt je te specialiseren op jouw eigen wijze.

 
DSC07554.jpeg

Basisopleiding Therapiehond-begeleider

16-daagse opleiding

verdieping-instructeur.jpg

Verdieping instructeur

4-daagse cursus

DSC07585.jpeg

Verdieping coaching

2-daagse cursus